Huomaatko kysyväsi, ”Kuinka saada enemmän irti elämästä?” Lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että yllättävä vastaus on usein ”Tee vähemmän”.

Nykyaikainen elämäntapa, joka täynnä tehtäviä ja sitoumuksia, on loputonta yritystä saada asiat päätökseen ja huolehtia ympärillämme olevista. Tämä ryöstää meiltä energiaa, keskittymiskykyä ja tasapainoa. Ahdistuksen, stressin ja masennuksen noustessa uudelle tasolle on tärkeää tarkastella tarkkaan henkilökohtaista hyvinvointiamme. Hieronnassa työskennellessäni näen kuinka arvokasta ja tehokasta on viettää aikaa rentoutumiseen.

Se voi usein luisua tärkeyslistamme alimmaiseksi, mutta minä-ajan järjestäminen on ensisijaisen tärkeää henkisen ja fyysisen terveyden kannalta. Minä-aika antaa meille elämänenergiaa, jota tarvitsemme jatkaessamme kiireistä elämäntapaamme, ja se on yksi parhaista tavoista varmistaa, että pystymme pitämään hyvää huolta myös muista. Kun kiireinen äiti viettää muutaman tunnin itselleen viikossa, hän ei vain pysty olemaan onnellisempi ja parempi äiti, vaan myös opettaa lapsilleen, että on tärkeää huolehtia itsestäsi. Totuus on, että jokaisen täytyy rentoutua ja rentoutua usein. Reset-painikkeen painallus mielessäsi voi olla yhtä helppoa kuin päästää kaikki ajatuksesi tunniksi, sulkea silmäsi ja hengittää syvään.

Rakenteilla oleva Thai Wellness-jäsenyys on loistava tapa varmistaa omistautunutta ”minä-aikaa” itsellesi tai välittämällesi henkilölle. Se tekee vetäytymisen hiljaiseen, rauhalliseen latauspaikkaan helpoksi tehdä milloin tahansa. Jäsenet nauttivat helposta hierontapalveluista. Mikä parasta, hyödyt ovat kumulatiivisia - ja mitä enemmän menet, sitä terveellisemmäksi itsesi tunnet!

Tässä on useita tapoja, joilla "minä-aika" (ja hierontajäsenyys) voivat parantaa terveyttämme ja elämäämme:
• Uudelleenkäynnistää aivojemme toimintaa
• Auttaa meitä rentoutumaan, lievittää stressiä
• Parantaa keskittymistä
• Tekee meistä entistä tuottavampia
• Antaa tilaa itsemme löytämiseen
• Mahdollistaa syvän ajattelun
• Apua ongelmanratkaisuihin
• Parantaa suhteitamme
• Antaa kehoillemme aikaa levätä ja parantua
• Parempaa unenlaatuamme

Lisätietoja jäsenyyksistämme saat soittamalla Thai Wellness-puhelinnumeroon 044 241 0936 ja kysymällä.

 

Mitä on perinteinen thai-hieronta?

Teemme joogasi puolestasi - ja paljon muuta!
Perinteisen thaihieronnan ja thaimaalaisen lääketieteen sanotaan olevan legendaarisen lääkärin, Shivago Komarpaj, perustama yli 2500 vuotta sitten. Hän oli kotoisin Pohjois-Intiasta ja sanoi olevansa Buddhan ystävä ja henkilökohtainen lääkäri. Hän työskenteli myös Magadhan kuninkaan Bimbasaran sekä buddhalaisten nunnien ja munkkien kanssa nimeltään Sangha.
Vaikka thaimaalaisessa lääketieteessä on yhdistelmiä kiinalaisista, intialaisista ja Kaakkois-Aasian kulttuureista, ne perustuvat enimmäkseen Komarpajin luomaan perustaan, ja kaikki opettajat ja opiskelijat kunnioittavat häntä tähän päivään asti.
Suurin osa Thaimaan hieronnan historiasta menetettiin vuonna 1767 Burman hyökkäyksen aikana Ayutthiassa. Oli tallenteita, jotka selvisivät ja kirjoitettiin Sala Moh Nuatissa, hierontapaviljongissa Bangkokissa. Toisen maailmansodan jälkeen Thaimaasta tuli suosittu paikka turisteille, jolloin thaimaalaiset hieronnat saavuttivat laajemman tietoisuuden maailmalla.

Thaihieronta on koko kehon hieronta, joka suoritetaan matolla lattialla molemmilla osapuolilla yllään löysät, mukavat vaatteet. Elementtien sekoitus, faskiaalinen venytysterapia, akupainanta, hengitystyö ja meditaatio, sisältäen perinteisen thaimaalaisen lääketieteen. Hieroja käyttää käsiään, jalkojaan, käsivarsiaan ja jalkojaan opastamaan hierottava erilaisiin joogaasentoihin. Tämä luo siron, virtaavan, harmonisen tanssin kokemuksen antajan ja vastaanottajan välille, yhdistäen rytmisen keinunnan, ja energialinjojen käsittelyn näitä pitkin kämmenien ja peukaloiden avulla. Syvä, jatkuva paine varmistaa, että lihasten sidekudokset pehmenevät ja rentoutuvat energiavirran vapauttamiseksi energialinjoja pitkin ja asiakkaan valmistelemiseksi seuraaville laajamittaisille venytyksille.

Thai-hieronta on yksi perinteisen thaimaalaisen lääketieteen neljästä haarasta. Se on parantava tekniikka, jota harjoitettiin ennen lääkäreitä ja joka lopulta löysi tiensä sairaalaan, josta tuli osa perinteistä thaimaalaista lääketiedettä yhdessä yrttilääketieteen ja henkisen meditaation kanssa. Perheet, jotka välittivät tekniikoita sukupolvelta toiselle, juurtuivat siihen Thaimaan kulttuurin perinteeseen käytännön kautta. Monia thaimaalaisia hierontamenetelmiä ja -liikkeitä käytetään myös perinteisessä länsimaisessa urheilulääketieteessä (tunnetaan nimellä Fascial Stretch -hoito) kykyyn palauttaa levossa olevan lihaksen pituus ja löytää ja lievittää epäterveellisiä lihas- ja niveljännitteitä. Thai Wellness hierojat ovat joukko harjoittajia eri taustoista, joka auttaa ammattilaisiamme vastaamaan asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin.

Thai-hieronnasta on paljon hyötyjä paitsi hyvän terveyden ylläpidossa myös monenlaisten terveysongelmien hoitamisessa:
• lisää joustavuutta ja liikettä
• poistaa lihaskivut ja lihaskouristukset (ja vapauttaa syvästä, emotionaalisesta ahdingosta)
• stimuloi verenkiertoa ja imunesteitä
• stimuloi sisäelimiä
• lievittää väsymystä, turvonneita raajoja, kivuliaita niveliä ja päänsärkyä
• parantaa asennon mukauttamista, rauhoittaa hermostoa ja edistää syvää rentoutumista

 

Olen ollut thaihieronnassa Bangkokissa ja Chiang Maissa. Onko olemassa erilaisia tyylejä?

Thaimaassa on kaksi hallitsevaa hierontatyyliä: pohjoinen ja eteläinen tapa hieroa. Jälkimmäinen on yleensä hieman voimakkaampaa ja siksi mahdollisesti kivuliaampi, mutta terapeutitt on koulutettu kuuntelemaan vartaloa, eikä tulisi olla koskaan sietämätöntä. Lisäksi siellä on Thaimaan hieronnan "murre". Aivan kuten kieli, sitä opetetaan tavalla, joka tekee jokaisesta kokemuksesta samanlaisen, mutta vivahteellisesti erilaista. Riippuen siitä, mistä päin Thaimaata olet kotoisin, ammattilaisille on annettu vahvuuksia, jotka tekevät jokaisesta kokemuksesta erittäin ainutlaatuisen!

Kaikissa hierontavaihtoehdoissa tulee muistaa mikä on olennaista eli se, mikä edistää terveyttä ja hyvinvointia!

 

Mitä voin odottaa ensimmäiseltä thaihierontakerralta?

Thai Wellness hieronta on kokonaisvaltaista yksilön tarpeet huomioon ottavaa hierontaa. Yhteistyössä hierottavan kanssa saavutamme hieronnan tavoitteet. Kun yhteistyö on säännöllisin väliajoin tapahtuvaa, voimme keskustella laajemmin esimerkiksi elämäntapojen, liikunnan, työergonomian ja unitottumuksien merkityksestä elämääsi.

Ensimmäisellä tapaamisella pyydämme asiakasta täyttämään alkuhaastattelulomakkeen, jossa kysymme esimerkiksi terveydentilastasi ja toivomuksista hieronnan osalta. Pyydämme kertomaan näistä totuudenmukaisesti, jotta sinä saat parhaan mahdollisen palvelun. Noudatamme henkilösuojalakia eli voit kertoa näistä luottamuksellisesti. Pidätämme oikeuden olla kertomatta kaikista havaitsemistamme ongelmista esimerkiksi hierottavan kävely- ja istumatavasta, asennosta seisoa tai tämän liikeradoista. Kaikki riippuu myös siitä, mitä asiakas hieronnalta odottaa tai pitkäjänteisemältä yhteistyöltä.

Alkuhaastattelulomake toimii keskustelun pohjana hierottavan ja hierojan välillä, joka määrittelee mitkä kehon osat ovat hieronnan tarpeessa. Tyypillinen Thai Wellness hieronta sisältää esimerkiksi selän, käsien, jalkojen, jalkaterien, pään, niskan ja hartioiden hieronnan. Hieroja ei missään tilanteessa tarkoituksellisesti kosketa hierottavan miehen tai naisen sukuelimiä, eikä naisen rintoja. Lisäksi asiakkaan on hyvä kertoa minkä kehon osien kosketus tuottaa hänelle epämukavuutta.

Jos et ole koskaan ollut hieronnassa, se on yksi elämän hyvistä asioista kehollesi. Se saa sinut tuntemaan hyvinvointia niin hieronnan aikana kuin sen jälkeenkin. Joskus paine hieronnan aikana saa aikaan hetkellistä epämukavuuden tunnetta. Kerro mahdollisita kivun tunteista, jos tunnet epävarmuutta. Kommunikoimalla löydämme yhteisen ymmärryksen, miten Thai Wellness hieronta saa hierottavan tuntemaan olonsa mukavaksi. Olemme auttamassa hierottaviamme!

Hieronta tapahtuu lämpimässä, mukavassa ja hiljaisessa hierontatilassa. Rentouttava musiikki saattaa olla osana hierontaa auttaen hierottavaa rentoutumaan. Makaat erityisesti hierontaan suunnitellulla makuupöydällä. Hieronnan suorittaa hieronnan ammatilainen, joka on perehdytetty Thai Wellness hierontatapaan toimia. Me noudatamme jatkuvan kouluttautumisen periaatetta toiminnassamme.

 

Kuinka kauan hierontasessio kestää?

Thaihieronta voidaan suorittaa vain tunnissa, mutta parhaan hyödyn saamiseksi suosittelemme 90 minuuttia tai enemmän. Kahdesta kahteen ja puoleen tuntiin pidetään usein tavanomaisena perinteisessä hieronnassa Thaimaassa. Meiltä kysytään usein, miksi emme voi tehdä lyhyempää versiota, esimerkiksi 30 tai 45 minuutin hierontaa. Voimme, mutta et saa kaikkia thaihieronnan tarjoamia etuja. Se on niin yksinkertaista!

 

Kuinka alastomuuden suhteen toimitaan?

Hierottavan ei tarvitse olla alasti! Useimmat hieronnan tekniikat on perinteisesti tarkoitettu suoritettavan alastomalle keholle, mutta Thai Wellness etketissä olemme varanneet hierottavan vaatetuksen vaatimukseen oikeuden ei ainoastaan asiakkaalle vaan myös hierojalle aina jokaisen asiakkaan ja hierontatilanteen mukaisesti hierojan kanssa erikseen sopien.

Erityisesti korostamme asiakkaillemme, etteivät eroottinen hieronta ja seksuaaliset palvelut kuulu missään muodossa palveluihimme tai toimintaamme. Pyydämme asiakkaitamme kunnioittamaan valintaamme tämän suhteen, ja olemaan pyytämättä näitä palveluja. Niitä ei ole! Tiedostamme erektion olevan mahdollinen miehelle hieronnan tilanteessa, ja ymmärrämme sen olevan kehollinen toiminto. Sitä ei tarvitse hävetä, se vain kertoo miehen kehon toimivan tältä osin hyvin. Pyydämme toimimaan luonnollisen neutraalisti antamatta sille muita merkityksiä, varsinkaan seksuaalisia suhteessa hierojaan. Muussa tilanteessa pidätämme oikeuden keskeyttää hieronta, ja pyytää asiakasta ystävällisesti poistumaan liiketilasta.

Hieroja poistuu paikalta, kun hierottava riisuutuu ja asettuu hierontapöydälle vatsalleen. Hyödynnämme pyyhkeitä mikäli hieronta suoritetaan alastomalle keholle, ja muistutamme asiakkaitamme, että alastomuus ei saa olla kehon kokonaisvaltaisen ei-seksuaalisen kokemuksen heikentävä tekijä vaan alastomuudesta saa nauttia. Hierottava on pääsääntöisesti kaiken aikaa lämpimästi ja mukavasti peitelty hieronnan ajan, ja ainoastaan hierottava alue on esillä.

 

Onko thaihieronta kivualiasta?

Thaihieronnan ei tulisi koskaan olla kivualiasta, ellei terapeutti ole kokematon tai heikosti koulutettu. Terapeutti saattaa olla hoidettavan kanssa eri aallonpituudella ja vahingossa viedä asiakkaan hänen mukavuusalueensa ulkopuolelle. Tästä huolimatta, usein kuuluu, että "Aaah... voi että tuo sattuu, mutta tuntuu niin hyvältä!"
Thai-hieronnan tulisi olla autaaksitekevää hoidettavalle. Harjoitetettuna tietoisella aikomuksella olla tekemättä haittaa, se rohkaisee osaavasti asiakkaita joustavuuden reunalle, mutta ei koskaan pidemmälle. Se kunnioittaa kehon rajoja. Jokaisella asiakkaalla on siis sama kokemus hyvästä venytyksestä riippumatta siitä ovatko he kehollisesti suhteellisen jäykkiä vai suhteellisen aukinaisia. Thaihieronnan keinuva, rytminen laatu ja sen lempeät liikkeet ovat kokemuksena sekä lohduttavia että vapauttavia.

 

Onko se suositeltavaa vanhuksille?

Thaihieronta on mainiota vanhuksille ja vammoista kärsiville. Monissa tapauksissa se on juuri sitä, mitä he tarvitsevat. Yksi tärkeimmistä syistä, että tietyn ikäiset ihmiset alkavat heikentyä nopeasti, on se, että he eivät enää liiku. Thaihieronta vie heidän lihaksensa ja nivelensä läpi heidän optimaalisen liikealueen. Tämä voi olla heille syvällinen ja vapauttava kokemus. Thaihierontaa kutsutaan joskus “joogahieronnaksi” tai “avustetuksi joogaksi”. Asiakkaat nauttivat joogan eduista ― kireiden nivelten avaamisesta syvään rentoutumiseen ― yksinkertaisesti siirtämisestä passiivisesti joogamaisiin asentoihin. Syvimmiltään tavoitteena on palauttaa yhteyden kokemus itse elämään.

 

Onko thaihieronta raskauden kannalta hyväksi?

Thaihieronta sopii ehdottomasti sekä raskauden aikana, että sen jälkeen, mutta kysy ensin meiltä, jotta voimme varata sinulle hoitajan, joka on koulutettu erityisesti tätä varten. Suuri osa hieronnan eduista tulee lisääntyneestä verenkierrosta ja hapen lisääntymisestä kudoksissa, mikä voi vähentää tai lievittää monia tavallisia raskausongelmia kuten väsymystä, selkäkipuja, iskiasta, turvotusta, ummetusta, päänsärkyä, suonikohjuja ja lihaskramppeja. Parempi verenkierto lisää myös ravinteiden virtausta vauvalle ja tämän jätteiden poistoa.

 

Mitä minun pitäisi odottaa saapuessani sinne?

Ensinnäkin, haluamme sinun tuntevan olosi kotoisaksi! Ole hyvä ja ripusta takkisi naulakkoon, ota kengät pois ja laita lipokkaat jalkaan. Haluamme sinun täyttävän yksityiskohtaisen asiakastietolomakkeen, jotta henkilökuntamme osaa parhaiten auttaa huolenaiheissasi. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden nauttia luomusitruunaruohoteetä lomaketta täyttäessäsi. Voit viipyä hoitosi jälkeen, jos haluat toisen teen tai vettä!

 

Minulla on allergioita. Millaisia aineosia käytetään öljyhieronnassa ja kuumassa yrttipallossa?

Tiedämme, että allergioista on tulossa kasvava huolenaihe monille ihmisille. Käytämme vain hienoimpia, orgaanisia kookosöljyjä ja voiteita ja eteerisiä öljyjä, mukaan lukien sitruunaruohoöljy, jota on lahjakaupassamme. Kuumat yrttipallot (Luk Pra Kob) ovat täynnä kuivattuja yrttejä.

 

Voinko ostaa lahjakortteja?

Ehdottomasti! Valittavana on esimerkiksi Thai Wellness-lahjakortti 60 minuutin rentouttavalle TW-hieronnalle kokeneimpien hoitajien kanssa, joka on hieno tapa esitellä ystävälle tai läheiselle thaihierontaa.

Tämä on lahja, jolla annat mahtavan thaihierontakokemuksen ja palkitset myös itsesi!